Kategorier
digital skilting

Dette er mytene om digital skilting

Digital skilting er en relativt ny teknologi og når teknologi er nytt innebærer det ofte rask utvikling. Tenk tilbake på de første mobiltelefonene som kom og hvor fort utviklingen gikk fra de store mobile telefonene på +25kg til de høyteknologiske mobiltelefonene vi har i dag. Reisen til digital skilting har ikke vært så ulik, men på grunn av den raske utviklingen henger det igjen noen myter som rett og slett ikke stemmer. Disse mytene tenker vi å avlive en gang for alle i denne artikkelen 😉

Digital skilting er dyrt

Dette er kanskje den vanligste myten. Som med de fleste produkter og tjenester finnes det mange ulike prisklasser på digital skilting. Det som er viktig å vite er at, til forskjell fra mange andre produkter, så er ikke pris direkte relatert til kvalitet. Det finnes løsninger som koster mindre enn et Netflix-abbonement i måneden, men som er like gode som de aller dyreste. Digital signage behøver derfor ikke være dyrt, selv det lokale gatekjøkkenet kan lett bruke digital skilting for å vise sine menytavler, uten at det svir i lommeboken. 

Les mer: 3 innovative måter å bruke infoskjerm på

Systemet er vanskelig å bruke

Denne myten er delvis sann. Det som kan være vanskelig for noen, kan være lett for andre. Det som er viktig å vite er at digital signage kan være enkelt å ta i bruk. Alt handler om hvilken leverandør man velger. Digital skilting kan faktisk være så lett å bruke at hvem som helst, uten noen erfaring, kan publisere innhold ut på skjermer på bare noen minutter.

De digitale skiltene er avhengig av å være koblet til ekstern PC

Når digital skilting først etablerte seg så var dette ofte riktig. En ekstern datamaskin stod ofte i nærheten av skjermen og sendte videre informasjonen gjennom VGA eller HDMI-kabel. Mengden av hardware og kabler som krevdes når du hadde mer en én skjerm, kunne fort bli enorm. Men de siste årene har leverandører som Samsungs profesjonelle smartskjermer kommet på markedet med innebygde mediespillere som fjerner behovet for ekstra hardware.

Selv om du ikke har en profesjonell smartskjerm, har det blitt lansert små eksterne mediaspillere på markedet som er beregnet for digital skilting. Disse er en brøkdel så store som en stasjonære datamaskiner og er både mer stabile og mindre i størrelse.

Les mer: Digital skilting

Oppdateringer skjer via USB-stick

Tidligere var det slik at man oppdaterte innholdet på skjermene via en USB-stick. Dette innebar at du først måtte produsere innholdet på en datamaskin, sørge for at det er kompatibelt med skjermen, og så fysisk dra til lokasjonen hvor skjermen er plassert for så å oppdatere innholdet. Dette er selvfølgelig tidskrevende og, kanskje ikke helt overraskende, unødvendig. Digitale signage-løsninger i dag er mye bedre enn det. Stream innholdet direkte fra nettet, eller, enda bedre, du kan automatisk laste ned innholdet til skjermen fra nettet.

Sistnevnte sørger for at innholdet ikke slutter å spilles selv om skjermen mister tilgang til internett.

Digital skilting er en egen TV-kanal

Det er lett å forstå hvorfor denne myten dukket opp, fordi det på en måte er sant. Digital signage fungerer på mange måter som en TV-kanal. En eller flere administratorer velger hva som skal vises på skjermene, akkurat som på en TV-kanal. Naturligvis sendes innholdet ikke på en frekvens eller fra en stasjon, og i den digitale skiltverden kan du ha forskjellige spillelister for forskjellige lokasjoner.

Å sette opp digital skilting er også langt enklere enn å sette opp en egen TV-kanal. Du har kanskje allerede tilgang til alt av innhold du trenger for å kunne komme i gang? Det tar kun minutter å få det ut på skjerm.

Digital skilting er det samme som digitale plakater

Denne myten kan være litt forvirrende, for selvfølgelig kan du bruke digital signage som en digital plakat. Når folk snakker om digitale plakater, snakker de imidlertid ofte om de som er på T-banen, i gågaten eller langs veien. Annonsering på disse digitale plakatene leies ofte av selskapet som eier skjermene. For å forklare det litt enklere, med digitale plakater, så leier du ofte stedet der annonsen skal være. Firmaet du leier plakaten fra kan bruke en digital signage-programvare for deretter å publisere innholdet du vil ha der.

Det er med andre ord det samme på mange måter, men når du snakker om digital signage, snakker man også om muligheten for å eie skjermene selv. Enten de er plassert i en butikk, i en restaurant, på en flyplass eller på et kontor.

Digital skilting er kun til for reklame

Det meste av digital skilting du ser er annonser. I hvert fall når du er ute og handler og er i kjøpsmodus. Men digital skilting kan brukes til så mye mer. Det kan brukes til å kommunisere på tvers av avdelinger i et selskap. Det kan brukes til å dele informasjon i offentlige virksomheter. Det kan brukes til menyer i en restaurant. Det kan brukes til å dele Microsoft Power BI-rapporter internt. Det kan brukes til å vise rutetabeller. Det kan brukes til å underholde gjester i et venterom eller i kø.

Ja, jeg tror du forstår konseptet. Det kan ganske enkelt brukes til alle typer informasjon og meldinger – og med en dokumentert positiv effekt.

Denne artikkelen ble opprinnelig skrevet av Databeat