Kategorier
digital skilting

3 innovative måter å bruke infoskjerm på

En infoskjerm kan brukes til så mangt og bruken kan tilpasses nærsagt alle bransjer. Fra reklame og internkommunikasjon til å vise rutetabeller og menyer. Det finnes også en del måter å bruke infoskjerm på som kanskje ikke er like godt kjent for alle. Disse skal vi nå skal gå litt nærmere inn på.

1. Digitalt kølappsystem

De aller fleste av oss kan relatere til det å stå med kølapp i hånden og prøve å ikke stå i veien for andre. Du kan ikke direkte forlate stedet du køer til, uansett om det er på postkontoret, apoteket eller i køen til å delta på en aktivitet. Men hva om du kunne det? Hva om du kunne gå på butikken ved siden av og gjøre et annet ærend mens du ventet. Eller sette deg ned på utsiden, uten å miste oversikt over hvor i køen du er.

Les mer: isiScreen ❤️ Databeat

I 2020 ble det norske digitale køsystemet Layn lansert som løser denne utfordringen. Med Layn trenger ikke kunder lengre å stå fysisk i kø. De kan vente der de vil og holde seg oppdatert på sin plassering i køen via mobilen. Denne løsningen er som skapt for digital skilting! Det er en QR kode kan skannes rett fra din infoskjerm med mobilen og du har din egen digitale kølapp. En storskjerm kan også vise aktuelt kønummer sammen med annet relevant innhold for bedriften.

DatabeatOMNI som er software-programmet vi bruker på våre installasjoner, støtter integrasjon med Layn og er enkelt å sette opp. Om du ønsker å vite mer om hvordan du kan bruke digital skilting til å forbedre ditt kølappsystem, ta gjerne kontakt med oss.

Du kan lese mer om Layn her.

2. Power BI dashboard

powerbidatabeat

Dersom man vurderer å bruke digital skilting internt er nøkkeltall noe som de fleste virksomheter er opptatt av, men ofte er det kun noen få utvalgte som sitter med den fulle oversikten. Microsoft Power BI er et flott verktøy som kan kommunisere viktige nøkkeltall tilpasset din bedrift på en visuell måte. For eksempel salgstall i forhold til mål eller tidligere tall, resultatet av en kampanje, eller andre KPI’er.

DatabeatOMNI har en ferdig integrasjon til Microsoft 365 og Power BI slik at du kan vise dashboards på infoskjermer i virksomheten – rett fra Power BI. Det er lagt til rette for visning av Power BI gjennom en egen widget i DatabeatOMNI. Med integrering av Microsoft 365 kan dere sikkert og enkelt vise frem viktige tall, mål, og fremgang via skjermer som dere har på kontor, møterom, eller ved kaffemaskinen. Tallene vil oppdatere seg fortløpende, og med dette eliminerer dere behovet for mailer med oppdaterte tall, som mange kanskje ikke leser gjennom, og hindrer at de ansattes oversikt over nøkkeltall er noe som går i glemmeboken.

Slik kan du sette opp Power BI i DatabeatOMNI.

3. Værstyrt innhold

vaerdatabeat

Er det særlig lurt å reklamere for solkrem når det er pøsregn i gatene? Hadde skjermen ut mot gaten blitt bedre brukt til å vise annonse for paraplyer? I DatabeatOMNI kan du legge opp værstyrte spillelister som viser innhold på din infoskjerm basert på aktuelt vær og temperatur på deres lokasjon. Det vil si at når det regner kan skjermen automatisk vise spillelisten med reklame for regnjakker, støvler, og paraplyer.

Se for deg at du har en kafe med en reklameskjerm ut mot gaten som reklamerer for kaffe året rundt. På varme dager der temperaturen bikker over for eksempel 20 grader kan du dra inn kunder med reklame for oppkvikkende smoothier, og når det blir vinter og kalde dager vises det kopper med varm kakao. Du vil slippe ekstra arbeid som å henge opp nye plakater eller manuelt endre på de digitale skiltene i forhold til vær.

En god struktur på oppsett av værstyrt innhold i DatabeatOMNI kan være en standard spilleliste som spilles uansett vær og temperatur, en spilleliste for kaldt vær, og en spilleliste for varmt vær. Da har du oppsettet klart for alle forhold. Du kan til og med varsle ansatte om når det er risiko for dårlige veiforhold.

Denne artikkelen er opprinnelig skrevet av Databeat