Gjenbruk av møteromsutstyr for Spaces

Prosjekt

Spaces: Møterom, podcaststudio og kino av gjenbruk

Kunde

Spaces

Leveranse

Møteromsløsninger
Sosial sone
Kino
Podcaststudio

Prosjektleder

Ariela T. Christensen

Spaces Works er et Coworking-senter hvor man kan leie et kontor, skrivebord, møterom, en office manager med mer. 

Gjenbruk i fokus!

I 2019 fikk Spaces i oppdrag å rehabilitere en bygningsmasse på 7 etasjer på Tullinløkka, og gjøre det om til kontorlokaler og møterom hvor gjenbruk skulle være en rød tråd gjennom hele prosjektet. De satte seg et ambisiøst mål om å klare 30% gjenbruk av alt bygningsmaterialer og innredning, men endre på totalt 77% – dette er rett og slett veldig imponerende! Vi er veldig stolte av å ha vært en del av dette ambisiøse og kule prosjektet ved å levere gjenbruk av møteromsutstyr.

Tanken var at bygget skulle bære med seg biter fra hele Oslos historie. For eksempel er betongen fra det gamle regjeringskvartalet, deler fra det gamle Tøyenbadet, i tillegg til at arbeidere jobbet i timevis for å pusse seg frem til de gamle flisene som var der opprinnelig. Spaces fikk blod på tann og ønsker å videreføre denne gjenbruks tanken i de teknologiske komponentene også. Her fikk vi en gyllen mulighet til å bevise at vi tenker utenfor boksen og kan levere komplette løsninger med gjenbruk i fokus.

Møterom

Alle møterom er installert med en proffskjerm. Skjermene vi har levert har enten vært demovarer eller B-varer. For å sikre en driftssikker løsning er alle skjermene oppgradert med nyeste firmware og testet.

Videokonferanse

Videokonferanse har kommet for å bli og det er derfor viktig for Spaces å ha løsninger som er plattformuavhengig slik at deres kunder og brukere kan benytte egen laptop og ønsket videoklient (Teams, Zoom, Google Meet, Wherebye med flere). Brukerne kobler seg enkelt til ved bruk av USB-kabelen som ligger klar i bordbrønnen.

Bordbrønn og tilkobling

På lik linje som oss er Spaces allergiske mot kabelrot. Til alle møterommene har vi installert en bordbrønn som er tilpasset bordets størrelse. Brønnene er elegante med strøm, ladere for USB og hull for gjennomføring av HDMI- og USB-kabel. Kablene samles opp i en poser under bordet. Dette beskytter og forlenger levetiden på kablene og gir et ryddig uttrykk på møterommene. Spaces har mange ulike brukere innom sine møterom, med ulikt utstyr. Vi har derfor utstyrt kablene med nødvendige overganger for å sikre at alle kan koble seg til utstyret. Overgangene er fastmontert på kablene for å sikre at de blir værende igjen på rommet.

Trådløs deling

Ingen av rommene til Spaces er like og de vil derfor ha ulikt behov. Det ene rommet skal fungere som et tradisjonelt møterom og som et “klasserom” med skjerm. Det er et utradisjonelt møtebord som kan deles til små pulter og på den måten omvandles til et klasserom. Vi var derfor nødt til å finne en fleksibel løsning for tilkobling uten at man ble låst med tanke på møblering og kabling. Vi leverte en løsning som støtter Miracast (Windows) og AirPlay (MacOS). Denne løsningen krever at brukerne benytter en dongel i sin laptop eller laster ned drivere. Her deler brukerne enkelt skjermen sin ved bruk av Miracast eller AirPlay som er innebygd i Windows-laptoper og Mac’er.

Podcastrom

Møte- og podkastrom har fått bookingpaneler som synkroniseres med romressurser i Google Workspace. De ansatte kan dermed booke møterom gjennom sin egen kalender, eller ta drop-in møter ved å enkelt tappe på skjermen på utsiden av rommet.

Kino

Dette rommet skal benyttes til presentasjoner og eventer, eller bare til en hyggelig filmkveld. Rommet ligger i kjelleren med begrenset takhøyde som gjorde at vi ble nødt til å finne en løsning hvor alle i rommet kunne se innholdet som ble vist. Etter noen runder med våre samarbeidspartnere fant vi to skjermer på 75’’ og søylehøyttalere som passet rommet utmerket. Begge skjermene viser samme innhold når noen kobler seg til.

Sosial sone

Eventer og happenings er en del av hverdagen til Spaces. Det er installert en projektor med lerret og 4 høyttalere for en god lydopplevelse. Tilkobling er gjort enkelt ved å bruke et tilkoblingspanel som er montert bak en stolpe. Projektor, lerret, høyttalere, sub og forsterker er alle demovarer uten at det går på bekostning av funksjonalitet eller utseende.

Å velge gjenbruk av møteromsutstyr trenger ikke være vanskelig, men det gjelder å knytte til seg de rette partnerne. Dersom du går med et ønske om å oppgradere møteromsfasiliteter eller andre områder i deres lokaler med gjenbruk sørger vi for produkter som møter deres ønsker og krav.