Møterom

Presentasjonsdeling

Hva er presentasjonsdeling?

For at et møterom skal være funksjonelt må presentasjonsdeling være på plass. Derfor tilpasser vi møterommet basert på bruksområde og behov. Vi leverer alt fra trådløs tilkobling til faste installasjoner med skjulte kabler og bordbrønn. 

Dele fra laptop til skjerm

Det er flere måter du kan dele en presentasjon fra din laptop til en skjerm:

 • Via en HDMI-kabel 
 • Via adapter: hvis laptopen din ikke har en HDMI-utgang, kan du bruke en adapter for å koble til skjermen. Adapterne varierer, avhengig av hvilken type utgang laptopen din har (USB-C, DisplayPort (DP), MiniDisplayPort (MiniDP))
 • Via en trådløs løsning: hvis laptopen og skjermen støtter trådløs deling, kan du dele presentasjonen trådløst ved å koble dem til samme WiFi-nettverk.
 • Ved bruk av PC kan du bruke «windows» + «K» på tastaturert for hurtigvalg av trådløs deling av skjermen din 
 • Ved bruk av Mac må skjermen eller den trådløse enheten som er koblet til skjermen (f.eks AppleTV) støtte AirPlay. 

Hvorfor bruke kablet tilkobling?

Vi drømmer alle om en kabelløs verden hvor vi slipper å forholde oss til kabler og rot. Men dessverre er fortsatt kabel det mest driftssikre. Her har du fordelene: 

 • Stabilitet: En kabel gir en mer stabil tilkobling enn en trådløs tilkobling, som kan være mer sårbar for forstyrrelser. Dette kan være spesielt viktig hvis du skal holde en presentasjon for et større publikum og trenger en pålitelig tilkobling. 
 • Hastighet: En kabelforbindelse kan være raskere enn en trådløs tilkobling, spesielt hvis det er mange enheter som kobles til det samme WiFi-nettverket. Dette kan være nyttig hvis du skal vise videoer eller andre mediefiler i presentasjonen. 
 • Enklere setup: Det kan være enklere å koble en kabel mellom laptopen og skjermen enn å sette opp en trådløs tilkobling. Du trenger bare å koble til kabelen, og du er klar til å dele det du ønsker og dele. 

Det er imidlertid verdt å merke seg at trådløse løsninger kan være mer fleksible, da du ikke trenger å bekymre deg for å koble til en kabel hver gang du skal dele en presentasjon. Det avhenger av dine behov og preferanser hvilken løsning som passer best for deg. 

Når kan det være hensiktsmessig å bruke trådløs tilkobling?

Det er flere fordeler ved å bruke trådløs tilkobling for å dele en presentasjon fra en laptop til en skjerm: 

 1. Fleksibilitet: Med en trådløs tilkobling trenger du ikke å bekymre deg for å koble til en kabel hver gang du skal dele presentasjonen. Du kan enkelt dele presentasjonen fra en hvilken som helst avstand innenfor rekkevidden av det trådløse nettverket. 
 1. Mobilitet: Trådløse løsninger gjør det enklere å være mobil og dele presentasjoner fra ulike steder. Dette kan være nyttig hvis du skal holde presentasjoner på ulike lokasjoner, eller hvis du bare ønsker å være friere til å bevege deg mens du holder presentasjonen. 
 1. Enklere deling med flere enheter: Hvis du vil dele presentasjonen med flere enheter, kan det være enklere å bruke en trådløs løsning. Du kan enkelt koble flere enheter til det samme trådløse nettverket og dele presentasjonen med alle samtidig. 

Som nevnt over kan trådløs tilkobling være mer sårbart for forstyrrelser og kan ha lavere hastighet enn kabelforbindelser.  

Det avhenger av dine behov og preferanser hvilken løsning som passer best for deg. Er du usikker på hva som passer best for dere? Ta kontakt med oss, og vi hjelper deg med å velge riktig løsning.

Finn ut mer

Visningsflate

Videomøte

Møteromsbooker

Akustikk

Lyd