Møterom

Akustikk

Hva er akustikk?

Akustikk sier noe om lydforholdene i et rom, men i praksis så er dette vitenskapen om lyd. Å kunne dempe akustikken i et møterom eller podkastrom er essensielt for en god opplevelse.

akustikk

Viktig for trivsel

Akustikk i et rom har mye å si for trivselen i rommet. Dette er fordi et rom med dårlig akustikk ofte gir en ekstra klang som kan oppfattes som ekko. I tillegg til at lyd som overføres gjennom telefon eller møteromsløsningen, kan dårlig lyd også føre til fysiske plager som f.eks. hodepine. De fleste møterom har et godt utgangspunkt for dårlig lyd da rommene ofte er utformet med glassvegger og vinduer, dette gjør at lyden «smeller» i veggene og ikke har noe sted å «forsvinne».  

Akustikkplater

Akustikkplater er en god løsning for å bedre akustikken i rommet. De lyddempende absorbentene er trukket i tekstil og fås i forskjellige farger, fasonger og størrelser. Lydabsorbentene kan brukes i alle rom hvor man ønsker et «roligere» inneklima og senke støynivået, eksempelvis møterom, auditorium, podkastrom, barnehager, gymsaler, kontorlandskap osv.

akustikk

Fordeler ved å bruke akustikkplater: 

  • Reduksjon av ekko og støy: Akustikkplater hjelper til med å absorbere lydbølgene som beveger seg gjennom rommet, noe som kan redusere ekko og støy. Dette kan bidra til å skape et mer behagelig og avslappende inneklima, spesielt i rom som brukes til å holde møter, kontorlandskap, konserter eller andre lignende arrangementer. 
  • Bedre akustikk: Akustikkplater kan bidra til å forbedre lytteopplevelsen i rommet, da de hjelper til med å redusere ekko og refleksjoner som kan forstyrre lyden. Dette kan være spesielt nyttig i rom som brukes til podcast eller holde konserter eller andre musikalske arrangementer. 
  • Bedre luftkvalitet: Akustikkplater kan bidra til å forbedre luftkvaliteten i rommet ved å fange opp støv, bakterier og andre forurensninger som kan føre til dårlig luftkvalitet. Dette kan bidra til å redusere faren for allergier og andre luftveisplager. 
  • Estetisk tiltalende: Akustikkplater kan være estetisk tiltalende, da de fås i en rekke ulike farger, størrelser og fasonger. Dette gjør at de kan tilpasses nesten hvilken som helst innredning og stil, og bidra til å skape en mer attraktiv og innbydende atmosfære i rommet. 

Andre løsninger

Akustikkplater er ikke den eneste løsninger for å forberede akustikken i et rom. Det finnes mange andre tiltak man kan gjøre som for eksempel:

  • Å velge riktig form og størrelse på rommet, slik at lydbølgene ikke reflekteres på en uheldig måte
  • Å fylle rommet med myke, lydabsorberende gjenstander som puter, tepper og gardiner
  • Å bruke lyd absorberende skjerming for å forhindre lyd fra å spre seg

Det er viktig å vurdere hva som vil være den beste løsningen for akkurat ditt rom, basert på romstørrelse, form, materialvalg og bruksområde. Vi hjelper deg gjerne, inviter oss på en befaring slik at vi kan komme med våre anbefalinger.

Finn ut mer

Visningsflate

Videomøte

Møteromsbooker

Presentasjonsdeling

Lyd