Møterom

Visningsflate

Hva er en visningsflate?

Ingen rom er like, derfor vil behovet for ulike typer visningsflater variere. Vi hjelper deg med å velge den rette løsningen basert på rommets bruksområde og størrelse. I de fleste tilfeller vil en møteromsskjerm løse behovet. Til større rom vil projektor og lerret, en videovegg eller en LED-vegg være mer passende.

visningsflate

Skjerm

I de aller fleste møterom vil en skjerm være det riktige valget. De fås i mange ulike størrelser og kan også kombineres flere sammen. Rommets utforming og størrelse vil avgjøre hvilken størrelse som passer best. Tabellen under kan brukes som en pekepinn for hvilken størrelse som kan passe for ditt rom. Men det vil alltid være individuelle tilpassinger.

Hvorfor skal du ikke bruke en vanlig TV på møterommet?

Skjermene vi leverer kan ikke sammenliknes med en vanlig TV som vi har hjemme. For mange kan de se helt like ut, men en TV og en proffmonitor (som vi benytter) er laget til hvert sitt bruk og derfor satt sammen av ulike komponenter innvendig. Skjermene vi benytter er beregnet til å kunne stå på 16 eller 24 timer i døgnet. De har auto on/off, automatisk kildevalg, matt overflate med høy lysstyrke og tre års garanti. Om ønskelig kan det kjøpes utvidet garanti slik at skjermen har 5 års garanti. 

For å gi en mer behagelig synsopplevelse og hindre gjenskinn i skjermene fra sollys eller lamper har skjermene en matt overflate. Du har kanskje irritert deg over at sola skinner inn på TV’en din hjemme når du skal se på en viktig fotballkamp som gjør at du knapt ser hvilket lag som har ballen? Dette slipper du om du velger en proffmonitor til ditt kontor.  

Det at skjermene har auto on/off er også veldig praktisk! Har du kommet inn på et møterom hvor du f.eks. ikke finner fjernkontrollen eller enda verre, noen har trykket febrilsk på fjernkontrollen og endret innstilligene på skjermen? Det slipper du med skjermene vi levere ???? Fjernkontrollen er forbeholdt våre montører – ikke til brukerne. Brukerne skal komme inn på møterommet og enkelt kunne koble seg til skjermen (HDMI-kabel eller trådløst – ler mer om trådløs deling her). Når dette er gjort vil skjermen automatisk (automagisk) skru seg på, når skjermen ikke lengre har noen tilkobling vil den gå i dvale ette angitt tid, f.eks. 30 min. På den måten hindrer vi at brukere trykker på knapper og endrer innstillinger som de ikke skal. 

Touchskjerm

Har du behov for å være interaktiv med skjermen? Kanskje tegne litt og ta direkte notater? Da kan det godt være at en touchskjerm er det du trenger. Disse finnes i ulike størrelser og kan fungere som en velkomstskjerm i en resepsjon for at de besøkende skal registrere seg eller en skjerm inne på møterommet for å kunne tegne og notere direkte på skjermen. Dersom du er usikker på ditt behov så hjelper vi deg med å finne hvilken skjerm som vil passe ditt formål.  

 
Hvor stor skjerm er anbefalt til ditt formal? Tabellen under gir deg en pekepinn, men om du vil lese mer har Ariela skrevet en artikkel om dette her: Skjermstørrelse

AvstandAntall tommer
0,5 – 1 m43 – 50″
1 – 2 m50 – 55″
2 – 3 m55 – 65″
3 – 4 m65 – 75″
4 – 5 m75 – 85″
5 – 6 m85 – 100″

Ønsker du å lese mer om forskjellen mellom en proffskjerm  og en TV har Ariela skrevet en artikkel om det her: Proffskjerm vs TV 

Projektor og lerret

Dette er løsningen som ble brukt på de fleste møterom tidligere. Det er fortsatt en godt brukt løsning, men ofte steder hvor det er behov for en stor skjermflate. Det kan også være en smart løsning der det er vanskelig å montere en skjerm. Et lerret kan f.eks. monteres midt i ett rom. For å få til et godt bilde med projektor hjelper det å ha full kontroll på lysforholdene. En kjeller eller rom med få vinduer er spesielt godt egnet.  

LED

Skal du ha det nyeste og den mest fremtidsrettede visningsflaten velger du LED. En LED kan skreddersys med ønsket størrelse, lysstyrke, pixel pitch (avstand mellom hver diode) og fasong!  

Hva er LED og hvorfor skal du velge dette?

En LED-visningsflate er satt sammen av flere kabinetter til ønsket størrelse og fasong. På mange måter kan du se på dette som lego, hvert panel har tilsvarer en legokloss. Ønsker du at skjermflaten skal være en kube? Ja, da bygger vi LED’en som en kube, eller kanskje du ønsker en stor visningsflate på kontoret som har lengre levetid enn en «vanlig» skjerm? Lego har få begrensninger, og det same gjelder LED. Her er det lov å være både tradisjonell og kreativ.  

LED kan benyttes inne som ute. Skal LED’en benyttes ute vil det være behov for å velge LED-paneler som tåler vær og vind, men som også har høy lysstyrke (nits) for å sikre at innholdet er synlig også i direkte sollys.  

Innledningsvis nevnte vi Pixel pitch – og dette er noe som gjør LED unikt. Hvert panel er bygget opp av mange lysdioder. Det er lysdiodene som tilslutt gir et fullverdig bilde. Pixel pitch (PP) sier noe om avstanden mellom diodene. Er det stor avstand mellom diodene vil man oppleve bilde som kornete og se tydelig diodene dersom man står for nærme visningsflaten.  

LED til bruk utendørs

Skal man investere i en LED utendørs som for eksempel skal monteres på en fasade vil man benytte paneler med relativt stor pixel pitch da betraktelsesavstanden som regel er langt unna. Skal du derimot har en LED-skjerm montert på et kontor eller i en butikk hvor avstanden fra LED’en til betraktelsesavstanden er kort er man avhengig av å velge paneler med lav Pixel pitch. Jo høyere pixel pitchen er jo større avstand er det mellom diodene.  

Er det behov for en virkelig stor og lyssterk visningsflate kan LED-vegg være løsningen. Denne er spesielt godt egnet til type auditorium eller kinorom, men også i store high-end møterom. Veggen settes sammen av mindre LED paneler og bygges opp i ønsket størrelse.  Det er også mulig å bygge LED-veggen i bueform. LED-vegger tar mer og mer over for prosjektor og lerret ettersom det ikke er begrensninger på lysstyrke og kontrast.  

Finn ut mer

Videomøte

Møteromsbooker

Presentasjonsdeling

Akustikk

Lyd