Kategorier
innholdsproduksjon

5 tips til godt innhold på dine informasjonsskjermer

Å lage godt innhold til skjerm kan ofte ta litt tid om man ikke vet hva og hvordan. Godt innhold bør forankres i verdier og identiteten til bedriften. På den måten kjenner mottaker igjen bedriften i løpet av en brøkdel av et sekund. Våre innholdprodusenter har lang erfaring med å lage tilpasset innhold til ulike flater. Derfor deler vi noen tips til hva du bør legge vekt på.

Bilder og animasjoner

Velg bilder som er i tråd med deres identitet slik at det blir enkelt for mottaker og prosessere budskapet ved å bare ta en rask titt. Bildene bør være enkle uten for mye støy, samtidig som det skal understreke budskapet. Vi anbefaler alltid å ha noe bevegelse i bilder som skal rullere på skjerm, enten det er teksten som rullerer, bildene som flyter eller en animasjon/video.

Les mer: Hva er digital signage?

Tekst

Mange større bedrifter har en «tone of voice» man må forholde seg til. Det kan blant annet være ord man bør unngå, eller ord man gjerne bruker ofte for å underbygge identitet og verdier. Teksten bør være kort og konsis. På den måten er vi sikre på at mottaker får med seg all tekst før den forsvinner til neste bilde. De fleste av oss har vel vært borti at en interessant tekst har blitt borte før vi har rukket å lese ferdig?

Font

Fonter og skrifttyper er noe så enkelt som utseende på bokstaver, tall og symboler. Med et bevisst forhold til hvilke fonter man bruker kan man forberede budskapsformidlingen og gjøre din merkevare tydeligere. De fleste har klare retningslinjer for hvilke fonter som skal benyttes og når, så sjekk det først 🙂

Les mer: Bli kjent med våre innholdsprodusenter

Farger

Farger kan være kjempe gøy! Om de brukes riktig 😉 Skal du lansere et helt nytt lekeland for barn, da bør du bruke masse farger som oppfordrer til lek og moro. Skal du annonsere for forsikringer eller et annet «tørt» produkt bør du fokusere på farger som assosieres med tillit og trygghet.

Logo

Budskapet ditt bør i så stor grad som mulig være så igjenkjenbart som mulig uten at du bruker logo. Men dersom du er i tvil plasser logoen på et diskret sted slik at den ikke tar over fokuset på det andre.

Trenger du hjelp til å lage godt innhold til dine innformasjonsskjermer? Ta kontakt med oss så tar vi det derfra ???? post@isiscreen.no