Kategorier
digital skilting møteromsløsninger

Slik velger du riktig skjerm og størrelse

Vurderer du skjerm til kontor, serveringssted eller butikk? Her er tipsene som hjelper deg med å velge riktig skjerm og størrelse som dekker ditt behov!

Før du går til innkjøp av en ny skjerm må du ha en plan på hva den skal brukes til og hvor du ønsker å plassere den. Mange tror at en skjerm bare er en skjerm, men det er det altså ikke. Det er en god grunn for at man skiller mellom en vanlig konsumer TV og en proffmonitor. Og ikke minst hvorfor TV’en er forbeholdt hjemmet. isiScreen er gullpartner av Samsung og her får du noen gode grunner til hvorfor du skal velge en proffmonitor fra oss:

  • Gode garantiordninger (Swap on sight ved feil med skjermen – 3 års garanti)
  • Driftstid på 18/7 og 24/7. Det vil si at skjermen kan stå på 18 eller 24 timer i døgnet, 7 dager i uken – i 3 år og fremdeles være dekket av garanti.
  • Matt overflate for å hindre gjenskinn i skjermen
  • Høyere lysstyrke enn en vanlig konsumer TV
  • Kan styres med f.eks switching mellom signage og ekstern tilkobling med HDMI uten fjernkontroll
  • Integrert medieavspiller
  • Dedikerte vindusskjermer med ekstra. høy lysstyrke (3000 nits)
Skjermstørrelse og hensikt

Skjermstørrelse kan være avgjørende for mange og de fleste av oss har opplevd å sitte for nærme en tv, eller for nærme lerretet på kino og følt at det var ganske ubehagelig å måtte bevege hodet i takt med det som skjer på skjermen. Dette kan også være tilfellet dersom du velger en skjerm som er for stor til f.eks møterommet. Like frustrerende kan det være å ha en skjerm som er for liten, da kan man sitte med en følelse av at det blir for trangt for innholdet du ønsker å presentere, og viktige poenger kan gå tapt.

Les mer: Digitale skjermer kan brukes i alle bransjer

For å hjelpe deg litt på vei har vi laget en oversikt over anbefalt størrelse hvor man tar hensyn til avstanden mellom skjerm og mottaker.

Avstand:Antall tommer:
0,5 – 1 m 48-50″
1-2 m 50-55″
2-3 m 55-65″
3-4 m65-75″
4-5 m75-85″
5-6 m 85-100″
Tabell hentet fra lysogbilde.no

En annen viktig faktor knyttet til skjermstørrelse (i tillegg til avstand) er hva som skal vises på skjermen. Dersom skjermen du skal ha skal være på et møterom bør man velge skjermstørrelse ut i fra hvor mange møterommet er dimensjonert for og hva som skal vises på skjermen. Skal du f.eks vise tekniske tegninger bør skjermen være større enn hvis du for det meste skal vise PowerPoint og film,

Les mer: 3 innovative måter å bruke infoskjerm på

Vi hjelper deg gjerne med valg av skjerm og veiledning på størrelse så kontakt oss gjerne ???? post@isiscreen.no